2021-es trend

A kert, mint stratégiai szükséglet.

Új fogalom született: a luxuskarantén.

 

A Covid alaposan átrajzolta a kertépítési ágazat térképét is. 

Ki gondolta volna, hogy egy profi kertépítő által megépített családi ház kertje „úri passzióból” egyszerre csak széles körű stratégiai szükségletté válik?!

Tavaly jött előbb a (direkt helytelenül írva) maradjotthon! 

Aztán a tanulj otthon!

Majd a várva várt NYÁR és a KÉRDÉS: leutazzunk-e a tengerpartra extra kalandokkal, ami az odavezető utat (kell teszt?) és a hazautat (beengednek teszt nélkül?) jelenti?  Aztán már itthon se lehetett elutazni akár Hévízre vagy egy wellness hotelbe.

Mi maradt? 

Az OTTHON.

Aki eddig hajnalban elment dolgozni és este hazaesett, hirtelen HOME OFFICE -ban találta magát szép magyarsággal élve.

Biotó, fürdőtó, 2021-es trendek

Tehát nap mint nap kénytelen volt szembesülni a kertjével - vagy annak kisebb-nagyobb hiányával.

TE JÓ ISTEN!? ÉN ITT LAKOM?! 

Sürgősen tenni kell valamit! 

A faiskolák, barkácsáruházak, gazdaboltok stb. alig győzték a rohamot.

Egy kedves – túl közismert-  ügyfelem, akinek több mint 10 éve építettünk egy biotavat és elhagyta az elérhetőségem, kinyomozott, hogy mindenképp, de azonnal kell neki egy másik biotó,  mert új kertes házba költözött és otthonról kénytelen dolgozni.

Egy másik hölgy, aki papíron idős és szívbeteg, de valójában egy fiatalos és tünemény egy héttel a kijárási korlátozások előtt bontott pezsgőt az új fürdőtava partján.  - „A szomszéd, most adja át a lángost a kerítésen, igazi beach hangulat van! -„áradozott a telefonban. 

Biotó, fürdőtó, 2021-es trendek

MI IS TÖRTÉNT?

 

Az Magyar Nemzeti Bank tanulmányát idézem: „A SAJÁT, TÁGAS, KERTES ÉS DIGITALIZÁLT OTTHON A LEGFONTOSABB CSALÁDI CÉLLÁ VÁLT!”

Több mint 10 éve a Magyar Kertépítők Országos Szövetségében igyekszünk a Magyar Kertkultúrát népszerűsíteni.  

Tavaly a vírus hatására aztán kiderült, hogy egy KERT többet adhat mint azt előtte bárki is gondolta volna! 

Szabadságot! 

Megszületett egy új fogalom is.:

A luxuskarantén. 

A kertünk, ahová engedély nélkül is kimehetünk, ahol maszk nélkül játszhatnak a gyermekeink  SOKKAL FONTOSABB, MINT BÁRMIKOR!

Ha már otthon kell dolgoznunk, legyen egy szabadtéri tárgyalónk, legyen  veteményünk, szalonnasütőnk, virágaink, füvek, fák, olyan tervezett-épített rekreációs KERTÜNK, amely nem csak tükrözi a személyiségünket hanem segít megőrizni és harmonizálni is azt.

Ha már nem mehetünk nyaralni, otthon is legyen egy biotavunk, ami áttetsző vizű, természetes látványt nyújt, vegyszermentes, biztonságos, megnyugtat, a kutyát is bírja, egyszerűen ápolható, kikapcsol, feltölt és élvezhető.

Biotó, fürdőtó, 2021-es trendek

A kert, mint élő élettér hihetetlen mód felértékelődött.

Egy kertépítő által jól megtervezett és megalkotott kert pedig néhány év alatt igazi csodává érik. 

 


Ugrás a kezdölapra      Tóépítés, kerti tó, sziklakert, biotó, darus sziklakert, fürdőtó, kertépítés, kerti tavak, díszkert, sziklakertek, kertépítés, fürdőtó, biotó, biotavak, dísztó, díszkert Ugrás a lap tetejére