Szeretnék egy szép tavat a kertembe de félek  …


Nem lesz időm vele foglalkozni drága lesz az ápolása fenntartása
bebüdösödik, bealgásodik
kell egy csomó kütyű hozzá
Na nem! Itt nem lesz gépészeti akna!
mi lesz ha kilyukad a fólia
beleesik a gyerek
etetni kell a halakat
mi lesz ha 2 hétig nem tudok ránézni?
sok lesz a szúnyog
jönnek a békák
Biotó rendszerünk igyekszik kezelni ezeket a problémákat

 

Miért nem ajánlom a házilagos tóépítést?
 
Az interneten ma  már félórás barangolás után rengeteg vegyes információt lehet összeszedni a témában.
Számtalan kiadvány, hirdetés, "könyv" próbál rávenni bennünket, hogy építsük meg saját tavunkat.
Életünk első mesekönyveit felelevenítve sok színes képpel és kevés betűvel "segítve döntésünkben" bemutatják, hogy tavat építeni olyan egyszerű, mint vízlágyítót vásárolni a sarki hipermarketben.
Azonban egy tó elkészítésének legalább 60 %-a anyagköltség, amit a végtermék sikerességétől függetlenül meg kell fizetni. Mi a rendszer lényege?

Olyan műszaki paraméterek szerint építtetnek Önnel tavat, amely gyakorlatilag nem fog működni drága tószűrő rendszerek nélkül.
Eladják az anyagokat amin jól keresnek- az építés "egyszerű" fázisait ránk hagyják.
S miután a kifóliázott gödör zöldes vizét nézve  a kedves vásárló próbálja kaviccsal eltüntetni a kikandikáló fóliát , elgondolkozhat azon, hogy algaölő szert vagy UV szűrőt vásároljon a tóhoz ----és  beindult a rendszer:
A vízbe növénytáp, oxigén tabletta, ph-beállító, víz előkészítő, ültetőkosár,  taviföld, a szélekre dekorfólia, porcelán béka, a halaknak vitamin, szárított selyemhernyó, szinélénkítő haleledel, stb, stb.

Ami garantált: Az első tó valahogy sikerülni fog és mivel a „mienk” biztosan szép is lesz.     A második tó egészen biztos jobb lesz mint az első.  A harmadik pedig tovább és jobban fog működni mint a második.
Számos házilag készült tavat szedtünk már szét, amibe előzőleg rengeteg időt, energiát beleöltek.
Ha mégis úgy dönt, hogy belevág, választhatja  konzultációs szolgáltatásunkat.

 Miért lóg ki a biotó a fogyasztói társadalomból?                           

A válasz a tó életciklusban keresendő.  Egy átlagos magyarországi kerti tó életciklusa 3 év.     Ez azt jelenti, hogy az első évben áttetsző vizű tó a harmadik évben gyakran bealgásodik, zavarossá válik.  A növekvő halállomány és szerves anyag felhalmozódás miatt egyre több ápolást igényel a kerti tó. A szűrő egyre kevésbé bírja a terhelést. A egyes növények itt-ott túlszaporodtak.  „ De hát kertépítő cég építette!” – mondják. Sokan nem is sejtik, hogy a tóépítés és a kertépítés két külön szakma.  A tó pedig úgy lett megépítve ahogy a nagy könyvben le van írva. Peter Hagen: Kerti tavak című könyve a legismertebb hazánkban.  Sok munkát hoz nekünk, mivel olyan építési paramétereket ad meg ami gépészet és szűrők nélkül nem működik. Kinek üzlet ez?
Azoknak a cégeknek akik tóépítéssel kapcsolatos anyagokat gyártanak és forgalmaznak.

Jó minőségű tófóliákra persze szükség van. A kínálat azonban a porcelán kacsától a műanyag tavirózsáig, a haleledeltől a vegyszerekig színes prospektusok  garmadát tölti meg.  
Ezeknek egy része haszontalan, más része fölösleges, de vannak káros termékek is.
A másik megoldás egy természetes, öntisztuló rendszer megalkotása, a biotó, amely hosszú évtizedekig működik  minimális ápolási igény mellett. 
Ennek a rendszernek vagyunk mi a szakértői.
A tóépítés nekünk biológiailag öntisztuló, áttetsző vizű tavat jelent,   csekély ápolási igénnyel,  és a halakat sem kell benne etetni.  A biotóba nem kell vegyszereket töltögetni, nincs szükség  drága mesterséges vízszűrőkre. Pl UV lámpára. Egyes fonalalga fajok kellően áttetsző víz esetén a biotóban is felszaporodhatnak időszakosan.
A tó öntisztulását a speciális mederkialakítás mellett mikroorganizmusok és  növények biztosítják. 
Nézzen meg  velünk egy természetes biotavat, bio fürdőtavat, ismerje meg hogyan működik és miért  ezt érdemes egy hagyományos kert tó helyett.
Példaképünk a természet:
Plitvicei tavak - Horváthország
Krka vízesések - Horváthország

Küldetésünk:  "Az Ön tava úgy nézzen ki, mint ha mindig ott lett volna !"            
                       

                       
Vegye fel velünk  a kapcsolatot, és tekintse meg referenciáinkat!

 


Ugrás a kezdölapra      Tóépítés, kerti tó, sziklakert, biotó, darus sziklakert, fürdőtó, kertépítés, kerti tavak, díszkert, sziklakertek, kertépítés, fürdőtó, biotó, biotavak, dísztó, díszkert Ugrás a lap tetejére