Miért pont tavat építeni?

30 éve kezdődött kertészeti pályafutásom dísznövénykertész tanulóként Miskolcon.

Egyszerű szakmunkásképzőből indulva munka mellett esti tagozaton érettségiztem le. Némi izgalom és erőfeszítés árán beküzdöttem magam a Gyöngyösi Főiskolára ahol agrár szakon nappali tagozaton tanultam. Az első tavamat egy 3 hónapos főiskolai szakmai gyakorlat során Ausztriában építettem egy kicsiny faluban. A főnököm megmutatta a szomszédjai tavát mintának. Valamennyi kerti tónál kilátszott körben a fólia és az aranyhalak csak etetéskor látszottak olyan barna volt a víz. No, gondoltam, tudom én ezt jobban is. Miközben megépítettem az első tavamat valami megváltozott bennem. Amikor második diplomámmal a kezemben kiléptem a Kertészeti Egyetem kapuján, tudtam, hogy én tóépítéssel szeretnék foglalkozni. Tudtam viszont, hogy nem értek hozzá, ezért mentorokat kerestem és találtam a témában. Ezután hosszú évek alatt kifejlesztettem egy saját biotó rendszert. A lényege, hogy szűrők használata nélkül érjük el az áttetsző vizet és a biotó esztétikailag „olyan legyen mintha mindig ott lett volna”.

Mára küldetésemmé ill. csapatunk küldetésévé vált, hogy a biotó csodáját minél több embernek átadjuk.


Miben vagyunk a legjobbak?

Mindenki nagy varázsló valamiben.

A mi csapatunk az élet legeredetibb formáját annak természetes módján jeleníti meg az Ön kertjében.

A víz illata, rezgése,  egy tónak az energiája már önmagában is varázslat!

A különlegességünk a tó megjelentetésében van, és a ragaszkodásunkban, hogy az   ÉLŐ TÓ legyen.

Egy pohár csapi víz hiába tiszta, egy uszoda vize úgyszintén. Élet nem sok van egyikben sem. A Biotóban annyi élet van, hogy még a halakat sem kell benne külön etetni és mégis áttetsző a vize.

Az esztétikai élmény amit a kert nyújt ugyan olyan fontos.

makeosz logo Az Első Magyar Kertépítő Versenyen arany fokozatot kaptunk a szakmától.

Ugrás a kezdölapra      Tóépítés, kerti tó, sziklakert, biotó, darus sziklakert, fürdőtó, kertépítés, kerti tavak, díszkert, sziklakertek, kertépítés, fürdőtó, biotó, biotavak, dísztó, díszkert Ugrás a lap tetejére